Onze Reis

ik ben Yogi Sundar

De kracht van de lessen

De kracht van de lessen

De focus bij Free Spirit Yoga ligt op het doen. Immers, wanneer we zelf ervaren weten we werkelijk waar het over gaat. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van zowel lichaam als geest. Yoga betekent namelijk ‘eenheid’. Eenheid wordt bereikt door de verschillende aspecten van Yoga te oefenen. Zolang we onze aandacht richten op slechts een aspect van het geheel, zal het niet leiden tot de balans waar we naar op zoek zijn.

Veel mensen kennen Yoga als een methode om de fysieke gesteldheid te verbeteren. Door middel van oefeningen wordt je lichaam sterker en soepeler. Maar als dit het enige doel is, kunnen we dat ook in de sportschool bereiken. Het verschil tussen Yoga en een normale workout zit echter in de aandacht waarmee je je oefeningen uitvoert. Door goed naar je lichaam te luisteren, leer je je grenzen kennen. Je kunt deze bewust opzoeken en stap voor stap een stukje verleggen. Binnen korte tijd kun je enorme vooruitgang boeken, juist door je eigen mogelijkheden te respecteren. 

Aandacht en observatie spelen hierin een belangrijke rol. Maar niet alleen voor de oefeningen zelf. Heb je wel eens bewust naar je ademhaling geluisterd? Zonder adem, ook wel ‘prana’ genoemd in Yoga, kunnen we niet leven. Het is het eerste wat we doen wanneer we geboren worden, het laatste voordat we sterven. Bij Free Spirit Yoga besteden we hier dan ook aandacht aan. ‘Pranayama’, ofwel ademhalingsoefeningen, vormen een belangrijk onderdeel van de lessen. Het helpt je om blokkades in het lichaam op te lossen, zodat de adem vrijer stroomt. Het effect is dat je je meer ontspannen voelt, terwijl er tegelijkertijd meer energie wordt opgebouwd in je lichaam. 

Observatie vindt ook plaats tussen de Yoga-oefeningen door. Juist wanneer je ontspannen bent kun je je focus richten op de uitwerking van al je inspanningen. Hoe voelt je lichaam? Zijn er nog ergens spanningen terug te vinden? Raak je verzeild in allerlei gedachten? Door te observeren zul je bepaalde patronen gaan herkennen en kun je deze doorbreken. De ontspanning is dus even belangrijk als de inspanning. 
Bij Free Spirit Yoga in het Westland nemen we al deze aspecten mee in onze lessen. Aandacht, welzijn, inspanning en ontspanning. Zo blijf je in balans. Wil je dit ook eens ervaren? Meld je dan aan voor een proefles via ons contactformulier. 

Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (gevorderd)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Dinsdagavond 19.30 tot 21.00 (beginners)
Woensdagochtend 09.00 tot 10.30 (beginners)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Donderdagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Zaterdagochtend 09.30 tot 11.00 (regulier/gevorderd)
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Proefles € 9,=
1 x p.w. yogales € 46,=**
2 x p.w. yogales € 81,=**
3 x p.w. yogales € 104,50**
Strippenkaart 10 lessen € 125,=
Bodywork 1 of 2 uur € 55,= / € 95,=
Losse les niet leden  € 15,=
 

** bedrag per maand, berekend op basis van 13 weken per kwartaal
Reserveer direct je proefles via het formulier hieronder.