Onze Reis

ik ben Yogi Sundar

Een leraar met een missie

Een leraar met een missie

Voor een ontspannen, gezond leven

Twee jaar na het auto ongeval zag ik voor de laatste controle een van de artsen in het ziekenhuis. Van de prognose die gesteld werd na het ongeval was weinig meer over. In opperste verbazing hoorde de arts mijn relaas. Ik ging op reis, ik verklaarde mijzelf beter. Na enkele maanden in het revalidatie centrum, waar ik opgenomen ben geweest, verliet ik het pand zonder rolstoel. Strompelend belandde ik op de achterbank van de auto die voor de draaideur stond te wachten. Eenmaal thuis volgde er eindeloos fysiotherapie en andere behandelingen, controles in het ziekenhuis en gesprekken met psychologen.

Ik besloot dat het allemaal niet voldoende was, ik wilde meer. En bovenal wilde ik mijn lichaam terug. Ik was mijn vrouw verloren bij het ongeval, mijn leven lag compleet op zijn kop. Ik vond het welletjes. Als ik niet uit de rolstoel kon komen hoefde het leven voor mij niet. 

Op een morgen wakker geworden besloot ik Yogalessen te gaan volgen. Het hield mij al een poosje bezig en liet mij niet meer los. Ik kon nauwelijks bewegen, alles deed mij zeer. Mijn getraumatiseerde lichaam wilde absoluut niet meewerken. Sterker nog, mijn lichaam smeekte me om terug in de rolstoel te kruipen. Ik weigerde en met nog meer vastberadenheid stortte ik mij op de Yogalessen.

Dit werkte! In sneltreinvaart knapte ik op. Ik kon al gauw normaal lopen en fietsen. Ik werd sterker, mijn lichaam kwam tot rust, de pijn werd minder.
Al snel merkte ik dat niet alleen mijn lichaam opknapte, er gebeurde meer met mij. Er vonden allerlei veranderingen plaats. De manier waarop ik naar de dingen keek, de manier waarop de wereld draait, mijn denken, de dingen die ik belangrijk en onbelangrijk vond. Mijn eetpatroon veranderde langzaam maar zeker. Minder gekruid, minder vlees, suiker, koffie en pannenkoeken. Mijn verdriet veranderde. Nee het ging niet weg, maar de manier waarop ik er mee omging en wat het met me deed veranderde. 

Ik leerde begrijpen wat Yoga werkelijk is. Ik leerde ook begrijpen wat Yoga niet is. Ik besloot mij meer te verdiepen in Yoga en te ontdekken welke geheimen en inzichten er schuil gaan in dit tijdloze fenomeen. De reis begon..

Tijdens mijn omzwervingen maakte ik kennis met Dhuruv, een inspirerende Yogi, met wie ik bevriend raakte.  Ik belandde in een klein hutje in de Himalayas. Ik kreeg de sleutel van de boekwinkel eigenaar bij wie ik een stapel boeken had gekocht over Yoga om te bestuderen. In de daarop volgende maanden wisselden Dhuruv en ik kennis en ervaring uit en beoefenden vooral veel Yoga. Geïnspireerd door deze bijzondere man en mijn eigen ervaringen, besloot ik om het pad van Yoga verder te volgen. Ik  besteedde veel tijd in ashrams en volgde diverse Yoga-opleidingen. De inzichten die ik hier vergaarde en de geheimen die verscholen liggen in Yoga, waar we zicht op krijgen door het eenvoudigweg te doen, gebruikte ik om mijn visie op Yoga, het leven en de wereld om me heen vorm te geven.

Mijn missie begon langzaam duidelijk te worden.
Na vele jaren van studie en het opdoen van praktijkervaring, was het tijd om de verworven inzichten te delen met anderen. Ik zelf heb de kracht van Yoga ervaren, niet alleen als methode om gezond en fit te worden, maar ook om inzicht te krijgen in je innerlijke zelf en de gedachtepatronen die ons leven beheersen. Niet voor niets ben ik er van overtuigd dat Yoga een ‘medicijn’ is voor zowel lichaam als geest. Om deze boodschap uit te dragen richtte ik in 2008 Free Spirit Yoga op. De yogaschool in het Westland die lessen biedt voor iedereen die de kracht van Yoga wil ervaren. Inmiddels heeft Free Spirit Yoga al veel mensen weten te inspireren en bijgedragen om de weg te vinden naar een gezonde, gebalanceerde levensstijl. 

Wilt u meer informatie over lessen bij Free Spirit Yoga in het Westland, vul dan het contactformulier in onderaan deze website.

Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (gevorderd)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Dinsdagavond 19.30 tot 21.00 (beginners)
Woensdagochtend 09.00 tot 10.30 (beginners)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Donderdagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Zaterdagochtend 09.30 tot 11.00 (regulier/gevorderd)
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Proefles € 9,=
1 x p.w. yogales € 46,=**
2 x p.w. yogales € 81,=**
3 x p.w. yogales € 104,50**
Strippenkaart 10 lessen € 125,=
Bodywork 1 of 2 uur € 55,= / € 95,=
Losse les niet leden  € 15,=
 

** bedrag per maand, berekend op basis van 13 weken per kwartaal
Reserveer direct je proefles via het formulier hieronder.