Onze Reis

ik ben Yogi Sundar

Yoga Muziek

Yoga Muziek

oga Playlist met de Yoga Knowhow top 10.

 

Hoe fijn is het om binnen te komen in je les op de heerlijke klanken van een mantra? De sfeer vangt je direct en haalt je uit je dagelijkse sleur. Even tijd voor jezelf. Even weg uit de drukte.

 

Behalve dat de muziek direct invloed heeft op je gemoedstoestand, geeft het je ook houvast om in ‘het moment’ te komen. Het ritme en de vibratie ondersteunen je en kunnen zelfs helpen om je adem te reguleren.

 

Aangezien zowel muziek als yoga beiden therapeutische kwaliteiten hebben, gaan ze goed samen en versterken elkaar zelfs. De helende kwaliteiten van yoga zijn onder de meesten van jullie wel bekend, maar iedereen zal ook wel een of meerdere ervaringen hebben waarbij je de kracht van muziek hebt ondervonden. Wanneer je je diepere emoties wilt doorgronden kan muziek een enorm krachtig hulpmiddel zijn. Ook het zelf zingen, of chanten, van mantra’s kan directe verlichting geven.

 

Tijdens onze lessen maken wij gebruik van zowel de kracht van muziek, als van het zingen. Iedere les start met muziek en eindigt met een mantra, gevolgd door een diepe stilte. Vaak horen we terug dat men geroerd is door de muziek en wordt ons gevraagd waar die mooie liedjes toch terug te vinden zijn.

 

Vandaar dat we een playlist hebben gemaakt op YouTube, die hier terug te vinden is:

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBJA2AnQOQ9v8RlxEjXIiGIRSy8HUwuju

 

Daarnaast geven we jullie onze persoonlijke top 10 yoga muziek, in willekeurige volgorde. Enjoy !

 

1.Maa Ambaa Lalitha Devi  / Ariavarta : Wanneer je in Rishikesh voor de Laxman Jula  bridge bovenaan de trap staat, is er een grote kans dat je dit nummer zult horen. Het is de Topseller van de lokale CD-winkel en niet voor niets is dit nummer zo populair. Het brengt je ‘instant relaxation’ en is perfect als intro voor je les.

2.Lingashtakam / Sacred Chants of Shiva: Deze prachtige ode aan Shiva zal je ook zeker niet onberoerd laten. Heeft een soortgelijke kalmerende werking als het voorgaande nummer op deze lijst.

3.Servant of Peace / Snatam Kaur: Deze mix van Sanskrit en Engels heeft een mooie opbouw, met indrukwekkende tekst. Dit nummer krijgt je zonder meer in de juiste yoga ‘flow’ .

4.Ganapati / Satyaa & Pari: Dit nummer werkt vooral aanstekelijk en leent zich voor de entrée, een warming-up of om lekker rustig op te dansen. De teksten zijn eenvoudig en zing je mee binnen no-time!

5.Govinda / Suzanne Sterling: Dit nummer is in diverse mixen terug te vinden en dat heeft een reden. De fijne beat en opzwepende melodie zorgen ervoor dat je moeilijk stil kunt blijven zitten. Fijn nummer om iedereen even lekker ‘wakker te schudden’ of even uit je dak te gaan!

6.Twameva / Sudha & Maneesh de Moor :  Nog zo’n fijn nummer waarbij Sudha’s etherische stem je weer compleet tot rust brengt.

7.Om Namo Bhagavate / Deva Premal: Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder een nummer van de Queen of Mantra Deva Premal. Dit nummer is toch wel een van onze favorieten en past in de playlist van iedere yogi(ni).

8.Om Namah Shivaya / Krishna Das: Nog zo’n stem die niet mag ontbreken! De mateloos populaire Krishna Das weet met zijn kirtans massa’s mensen in beweging en aan het zingen te krijgen. Dit nummer is onze favoriet en hebben wij inmiddels grijs gedraaid.

9.The River is Flowing / onbekend: Gezongen door vele artiesten, is dit het enige nummer in onze lijst dat volledig in het Engels is. Het is oorspronkelijk een Native American Folk lied, dat vandaag de dag o.a. door de Rainbow Family geadopteerd is, maar het is bovenal een prachtig nummer met een diepere laag.

10.Peaceful Om Namah Shivayah Mantra / onbekend: Last but not least, deze vredige mantra ook gewijd aan Lord Shiva. Dankzij het rustige tempo is dit nummer uitermate geschikt voor ademhalingsoefeningen, waarbij de in- en uitademing verlengd wordt (Ujjayi). Maar ook prima te gebruiken als achtergrond- en meditatiemuziek.

 

Deze lijst is natuurlijk nooit compleet, dus laat ons vooral weten welke favorieten niet mogen ontbreken en wie weet voegen we ze toe aan onze playlist!

 

 

Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (gevorderd)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Dinsdagavond 19.30 tot 21.00 (beginners)
Woensdagochtend 09.00 tot 10.30 (beginners)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Donderdagavond 19.30 tot 21.00 (gevorderd)
Zaterdagochtend 09.30 tot 11.00 (regulier/gevorderd)
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Proefles € 9,=
1 x p.w. yogales € 46,=**
2 x p.w. yogales € 81,=**
3 x p.w. yogales € 104,50**
Strippenkaart 10 lessen € 125,=
Bodywork 1 of 2 uur € 55,= / € 95,=
Losse les niet leden  € 15,=
 

** bedrag per maand, berekend op basis van 13 weken per kwartaal
Reserveer direct je proefles via het formulier hieronder.